Foto van Gerald

Gerald

.NET Consultant & Microsoft MVP

HTML5 / CSS3

5 jaar

ASP.NET MVC

6 jaar

C#

8 jaar

Profiel

Gerald is een .NET ontwikkelaar én Microsoft MVP met een passie voor front-end development. Onderwerpen als user experience (UX) en user interface design (UI) zijn voor hem de leukste uitdagingen om aan te pakken. Samen met de gebruikers tot een ontwerp komen wat visueel aanspreekt maar tegelijketijd ook efficient en doeltreffend is, dat is de grootste uitdaging. Goed op de hoogte zijn van de meest actuele technieken voor cross platform development is daarbij essentieel. 

cv opvragen

Ervaring

maart 2017 - Huidig

Senior Software Developer & Architect

4DotNet, fulltime


Uitgevoerde projecten: Voor een HRM organisatie meerdere oplossingen uitgedacht en in eigen beheer ontwikkelt. De oplossingen varieerde van een klein stukje JavaScript in de helpdesk oplossing die zij gebruikten om een langlopende irritatie weg te nemen tot een volledig portaal. Het portaal is een grote optimalisatie geweest van het werkproces. Hiervoor werd alles namelijk handmatig uitgevoerd. Mijn oplossing bevatte de speerpunten: het veilig omgaan met persoonsgegevens en de flexibiteit die vanuit de opdrachtgever gewenst was. Al mijn oplossingen zijn ondergebracht in Visual Studio Team Services. Hierbij heb ik volledig geautomatiseerde builds ingericht voor ieder product, om op deze manier vat te houden op de kwaliteit. Om de code te optimaliseren heb ik een aantal zaken ondergebracht in NuGet packages zodat deze makkelijk her te gebruiken zijn in meerdere projecten voor nu en in de toekomst. Bij 4DotNet bestaan mijn werkzaamheden uit diverse zaken. Met name richt ik mij op het ontwikkelen van apps op basis van Xamarin en alles dat daarbij hoort. Dit betekent overigens niet dat ik mij hier tot wil beperken. Ook met de bijbehorende backend systemen en andere (nieuwe) technieken ben ik graag bezig. In mijn rol als Microsoft MVP vind ik het ook erg leuk om kennis uit te dragen. Dit doe ik onder andere door te spreken op events, trainingen en workshops te geven of artikelen te schrijven. Ook dit is integraal onderdeel van hoe ik te werk ga.

maart 2017 - april 2017

Senior Software Developer

Altran, fulltime


Gewerkt aan een applicatie met betrekking tot tracking & tracing in een grote productieautomatisering omgeving op basis van de ISA95 standaard. Ik heb hier meegewerkt en meegedacht over een web-gebaseerd systeem op basis van ASP.NET. Dit systeem communiceerde via JavaScript (jQuery) met een WCF backend systeem waarmee gegevens werden uitgewisseld.

augustus 2015 - februari 2017

Senior Software Developer

KEMBIT, fulltime


Uitgevoerde projecten: App ter ondersteuning van een lokale zorginstelling. Deze hebben wij geholpen bij het overgaan op een ‘paperless office’. In plaats van hele dossiers me te slepen konden ze nu alles kwijt in de ontwikkelde iPad app waarop benodigde formulieren kunnen worden ingevuld, ondertekend en direct worden gemaild. Voor de lokale vuilophaaldienst heb ik meegewerkt aan een app die gecombineerd tussen Android en iOS 30.000 actieve gebruikers heeft. De app toont de afvalkalender op basis van de postcode en huisnummer, hierop kan een pushnotificatie worden ingesteld, milieuparkbezoeken kunnen worden bekeken en er kan algemene informatie bekeken worden. Het nr. 3 deurwaarderskantoor van Nederland gebruikt een app waar ik aan de basis heb gestaan. Geen papieren dossiers meer onder de arm, maar gewoon een Android app waarop de route iedere dag voor desbetreffende deurwaarder verschijnt. Hierbij wordt alle benodigde informatie voorzien, inclusief alle historie. Voor de eigen onkostendeclaratie van KEMBIT hebben we een app (Android & iOS) en webportaal ontwikkeld. Hiermee kan men de ingediende onkosten inzien, de betaalstatus en makkelijk een declaratie indienen voorzien van foto en/of pdf-factuur. Door de koppeling met Microsoft Dynamics Nav, landde deze automatisch in de administratie.

juli 2012 - juli 2015

Software developer

4DotNet, fulltime


Uitgevoerde projecten: Automatiseren van de ontwikkelstraat ter ondersteuning van de Continuous Delivery. Hierbij hebben we gekeken naar Microsoft Release Manager en Octopus Deploy om vooral het uitrollen van de bestaande desktop applicatie gemakkelijk uit te kunnen rollen. Ook heb ik mij bezig gehouden met het automatiseren van regressietesten. Ontwerpen en ontwikkelen van een aansluiting tussen SalesForce. Kentico en twee eigen systemen. Deze applicatie, gedoopt IntegratieHub, verzorgt op de achtergrond, volledig geïntegreerd de synchronisatie tussen de verschillende systemen. Dit op basis van ontwikkelde Web services en BizTalk. Web-based versie van een facturatiepakket ontwikkelen op basis van C# MVC en WebAPI in combinatie met onder andere HTML5, CSS3 (Sass), jQuery. Ontwikkelen van een pragmatische planning, rooster, agenda gecombineerd met een EPD applicatie voor een verslavingszorg. Ontwikkelen van een website op basis van het ASP.NET CMS Umbraco, voor het aanbieden en boeken van trainingen. Zelf inventariseren van requirements, het opstellen van een planning, urenraming en functioneel ontwerp. Hierbij is gebruikgemaakt van HTML5, CSS3, jQuery (en plug-ins).

Specialiteiten

5 jaar

HTML5 / CSS3

Expert, 5 jaarUitgebreide kennis van de techniek aangevuld met de nodige user interface design vaardigheden (GUI en UIX)

6 jaar

ASP.NET MVC

Gevorderd, 6 jaar8 jaar

C#

ervaren, 8 jaar4DotNet is een specialist op het gebied van het Microsoft .NET Framework. Als Microsoft .NET specialist hebben wij ons volledig toegelegd op .NET software ontwikkeling en alle dienstverlening daaromheen. 4DotNet ondersteunt haar klanten met C# en VB.NET trainingen, detachering, consultancy, maatwerkprojecten en licentieverkoop.

Copyright 2017 - 4DotNet bv. • E-mail : info@4dotnet.nl • Tel.: +31 (0)522 - 24 14 48

Algemene trainingsvoorwaarden