Move Up with 4Dotnet

Hét gratis Azure event voor .NET developers

Move Up with 4Dotnet vindt 2x per jaar plaats voor .NET professionals die graag kennis en inspiratie willen opdoen in hun kennisgebied. Wil jij .NET kennis opdoen wat je direct kan toepassen in je werk? Kom dan naar het event Move Up with 4Dotnet op donderdag 16 november 2023 in het Van der Valk hotel in Utrecht. Gratis toegang én eten wordt verzorgd. Het programma en de sessies vind je hieronder.

Scrol naar onderen om je aan te melden.

Hét gratis Azure event voor .NET developers

Het programma

16.00 - 16.30 uur | Inloop
16.30 - 16.40 uur | Introductie
16.40 - 17.25 uur | Annejan Barelds - Tales From The Trenches: Managing Azure API Management Like A Pro
17.25 - 17.35 uur | Korte pauze
17.35 - 18.20 uur | Mart de Graaf - Effectief gebruik van Application Insights
18.20 - 19.05 uur | Eten
19.05 - 19.50 uur | Stefan van der Wiele - An introduction to decentralized identity
19.50 - 20.00 uur | Korte pauze
20.00 - 20.45 uur | Eduard Keilholz - Azure Networking - A love story between a hub and a spoke
20.45 - 21.30 uur | Borrel

De sessies

Annejan Barelds - Tales From The Trenches: Managing Azure API Management Like A Pro
Azure API Management is fantastisch. Het biedt een one-stop shop voor de publicatie van je API's, waarbij je zaken als security, caching, rate limiting, transformaties en aggregaties, en monitoring, in één keer kunt regelen. Maar, hoe beheer je API Management zélf nu eigenlijk? In deze 'talk from the trenches' bespreken we een aantal lessen die Annejan leerde tijdens het ontwerpen en bouwen van een API ecosysteem met Azure API Management. We staan kort stil bij de netwerkvereisten en een paar eigenaardigheden rond de deployment van API Management. Daarna bespreken we hoe ons team omgaat met API's die in ontwikkeling zijn, en de promotie ervan door de verschillende omgevingen. Of in andere woorden: hoe we moderne CI/CD processen toepassen op Azure API Management. En ja, we gaan zeker code zien. Na deze sessie voelt het een stuk minder intimiderend om te starten met Azure API Management.

Mart de Graaf - Effectief gebruik van Application Insights
Hoe krijg je met behulp van Azure Application Insights, inzicht in de software die je draait? We gaan kort de basis van Application Insights behandelen zodat iedereen op hetzelfde niveau zit. Daarna bespreken we de verschillende manieren om bij je logging te komen. In de demo laat Mart je zien hoe je inzicht krijgt met behulp van Applications Insights. De logging komt uit een Web app en Function app. Hoe unit test je een logmethode en waarom is dat handig. Daarna maken we aan de hand van die logging een aantal diagrammen met behulp van KQL (Kusto Query Language). Mart deelt de meest gebruikte trucjes. We sluiten af met wat praktische cases waarbij geldt: "meten is weten".

Stefan van der Wiele - An introduction to decentralized identity
Elke persoon heeft het recht op een identiteit die ze bezitten en beheersen, een identiteit die veilig elementen van hun digitale identiteit opslaat en privacy beschermt. In deze sessie leer je hoe open standaarden, zoals verifiable credentials en distributed identifiers, samenwerken om een gedecentraliseerd vertrouwenssysteem te bieden dat het bezit en de controle over een digitale identiteit terug kan geven. We doorlopen verschillende scenario's en demonstreren met behulp van de implementatie van gedistribueerde identiteiten van Microsoft (Microsoft Entra Verified ID), waarbij we laten zien hoe gedistribueerde identiteiten waarde en vertrouwen toevoegen. Deze scenario's variëren van het op afstand aanmelden van gebruikers tot het uitgeven van transcripties.

Eduard Keilholz - Azure Networking - A love story between a hub and a spoke
Join deze sessie over Azure Networking waar we gezamenlijk de creatie van virtuele networks, VPN verbindingen en netwerk peering verkennen. Deze hands-on workshop begeleidt jou door het bouwproces van virtual networks en het tot stand brengen van veilige verbindingen. Leer om VPN gateways te configureren voor een naadloze connectiviteit tussen de on-premises- en Azure virtual networks. Ontdek de kracht van network peering om virtuele netwerken binnen Azure te verbinden en zorg voor een veilige verbinding over verschillende netwerkgrenzen. Doe praktische vaardigheden en kennis op om je Azure Networking-projecten te verbeteren.