Van oud applicatielandschap naar een uniforme .NET architectuur en onderhoudbare applicatie
Naar projectenoverzicht

Van oud applicatielandschap naar een uniforme .NET architectuur en onderhoudbare applicatie

DEKRA is een internationale expertiseorganisatie op het gebied van (product)veiligheid en certificering. Een groot deel van de bedrijfsactiviteiten bestaat uit het testen en certificeren van consumentenproducten, industriële componenten, automotive en ICT-producten en medische hulpmiddelen voor markten wereldwijd. Daarnaast heeft DEKRA een duidelijk ambitie: in het jaar 2025 is DEKRA dé wereldwijde partner voor een veilige en duurzame wereld. Een onmiskenbare drijfveer voor DEKRA om te investeren in hoogwaardige software.

De uitdaging: vergroten schaalbaarheid en onderhoudbaarheid

DEKRA beschikte over een oud applicatielandschap dat niet meer paste bij de roadmap die DEKRA voor ogen had. De oude applicatie was niet toekomstbestendig, maar ook niet onderhoudbaar en schaalbaar. Daarnaast moest de nieuwe applicatie wereldwijd op tablets gebruikt worden. Het spreekt voor zich dat DEKRA zeer hoge eisen stelt aan een certificeringsysteem dat in zoveel landen als hoogste veiligheidsstandaard wordt gezien. Belangrijke aspecten die 4Dotnet meenam in het vooronderzoek.

De oplossing: een uniforme .NET architectuur en onderhoudbare applicatie

4Dotnet is van start gegaan met het uitvoeren van een QuickScan. In deze QuickScan is vooronderzoek gedaan waarin alle technische aspecten van het landschap zijn bekeken door onze .NET consultants. Tijdens deze QuickScan werd duidelijk dat DEKRA eerst baat zou hebben bij het opzetten van een uniforme .NET architectuur die coherentie zou geven aan alle toekomstige applicaties. In plaats van het bouwen van een nieuwe applicatie, is er gekozen om eerst een nieuwe .NET architectuur neer te zetten. Een consistent .NET framework dat een uitstekend fundament is voor alle nieuw te ontwikkelen applicaties. Na het opzetten van de nieuwe .NET architectuur, samen met het DEKRA team, is één van de nieuwe applicaties, het certificeringssysteem, gebouwd om de verouderdere systemen te vervangen.

Het certificeringsysteem

Het certificeringsysteem is technisch te classificeren als een registratiesysteem waarbij de nodige disciplines bij elkaar komen om tot een besluit (Statement) te komen. Dit besluit zorgt ervoor dat een product wel of niet voldoet aan de veiligheidseisen. Door het gehele proces worden op verschillende momenten validatieprocessen uitgevoerd die geautomatiseerd controles uitvoeren en stoppen indien er blokkerende issues zijn die eerst opgelost moeten worden. Omdat er een publicatieplicht is, wordt het certificaat automatisch geplaatst op één of meerdere websites. Uitgebreide functionaliteiten zijn geïmplementeerd om updates, revisies, overnames of kopieën te maken. Vaak worden producten tegen meerdere services gekeurd en zijn dan snel en foutloos over te nemen.

Het resultaat: een toekomstbestendige en nauwkeurige applicatie

DEKRA heeft 4Dotnet als Microsoft .NET kennispartner gekozen om de applicatie te laten bouwen. Een grote eer en een prachtig compliment.

"Wij vinden het belangrijk om kundige mensen op onze projecten te hebben die naast een sterke technische basis, ook meedenken en werken aan het definiëren van de juiste oplossing. De collega’s van 4Dotnet doen dit, vandaar dat we al een langdurige samenwerking hebben opgebouwd."

Remco Mol, Head of Biz SW Product Testing, Audit, Consulting & Training
Vice President DEKRA Group

Door het uitvoeren van een objectieve QuickScan door onze .NET consultants, hebben we DEKRA van een onderbouwd advies en plan van aanpak voorzien, waarmee DEKRA de route kan uitzetten voor de toekomst. En deze route is uitgezet. Door het bouwen van een uniforme, wereldwijd schaalbare .NET architectuur - een fantastische basis voor het probleemloos moderniseren van de rest van het landschap – en door het bouwen van een nauwkeurig, foutloos certificeringsapplicatie die door zo’n 1.000 gebruikers wordt ingezet, waarborgt DEKRA de werking, betrouwbaarheid en veiligheid volgens de nieuwste standaarden. Uit de samenwerking is een sterke vertrouwensband ontstaan en 4Dotnet ondersteunt DEKRA nog altijd bij de ontwikkeling en migratie van het applicatielandschap naar de nieuwste standaarden.

Vergelijkbare IT-uitdaging?

Staat jouw organisatie voor een vergelijkbare uitdaging? En wil je advies van één van onze .NET experts? Neem contact met ons op of vraag direct de QuickScan aan.

Ik wil de QuickScan

Bekijk volgende case