Hoe gaan we een applicatie, die niet voor de cloud is bedacht, toch naar de cloud zetten?
Naar projectenoverzicht

Hoe gaan we een applicatie, die niet voor de cloud is bedacht, toch naar de cloud zetten?

SnelStart, een bedrijf dat al meer dan 35 jaar boekhoudsoftware ontwikkelt met een duidelijke missie: moeilijke dingen makkelijker maken. SnelStart werkt constant aan het ontwikkelen en vermarkten van slimme administratieve software die ondernemers ontzorgt en helpt succesvol te zijn. En met succes, want SnelStart blijft groeien en dat brengt ons direct bij de IT-uitdaging waar SnelStart voor stond.

De uitdaging: on-premise applicatie

Boekhoudingen stonden dichtbij de applicaties, namelijk op het lokale netwerk of op dezelfde pc. Maar, geeft SnelStart aan: “We willen graag doorgroeien”.
Met deze behoefte, maar ook door de komst van de cloud en online applicaties ontstond een duidelijke vraag: “Hoe gaan we een bestaande on-premise applicatie, die niet bedacht is voor de cloud, toch naar de cloud brengen?”
Een helder en interessant vraagstuk, waarbij SnelStart de hulp van 4Dotnet heeft ingeroepen. SnelStart wilde een kennispartner die samen met de architecten van SnelStart de situatie verkent en de beste oplossing zoekt voor nu en de toekomst.

De oplossing: een schaalbare infrastructuur

De oplossing is een schaalbare infrastructuur waarbij elke administratie in een Azure Sql Database gehost kan worden. “Maar dan zijn we er nog niet. Want hoe zetten we alle administraties in de cloud?”

120.000 administraties = 120.000 Azure SQL Databases

Om ruim 120.000 administraties te hosten in een Azure SQL database, hanteert SnelStart een tenant-per-db model. Met Azure SQL onder de motorkap heeft SnelStart enorme schaalbaarheid, maar ook diverse uitdagingen.

Waaronder de volgende uitdagingen:
- Hoe voeren we een schemawijziging door op al onze administratie-databases?
- Hoe verzamelen we data voor een accountants-dashboard uit meerdere administratie-databases?
- Hoe houden we het maken van een nieuwe administratie snel genoeg voor een gebruiker?
- Hoe integreren wij de bestaande desktopapplicatie met de cloud en behouden we goede performance?

In samenwerking met 4Dotnet én het gebruik van Microsoft Azure als platform, zijn we tot een fantastische cloud-oplossing gekomen, waarbij we bovenstaande vragen en nog veel meer vragen hebben beantwoord.

Het resultaat: snelheid en efficiëntie

Naast de schaal waar SnelStart op draait in Azure, ontstonden er, door de cloud-adoptie, uitdagingen in de release cycles. Waar bij de desktopapplicatie maanden tussen de releases konden zitten, bracht Azure de kans om dit sneller te doen. Dit heeft geresulteerd in een CI/CD infrastructuur, waardoor SnelStart nu meerdere keren per dag kan releasen!

SnelStart maakt boekhouden en factureren gemakkelijk voor ondernemers, boekhouders en accountants. De gebruikers en het gebruikersgemak staan voorop bij de ontwikkeling van de software. Inmiddels is SnelStart doorgegroeid naar 120.000 boekhoudingen in Azure.
4Dotnet ondersteunt SnelStart bij de optimalisering en toegankelijkheid van het SnelStart-platform voor het snel groeiende aantal klanten met online administraties.

Als kers op de taart werd SnelStart in 2017 Microsoft Country Partner of the Year. Met deze Award onderscheidt Microsoft wereldwijd haar partners die in het afgelopen jaar uitzonderlijke prestaties hebben geleverd met de ontwikkeling en levering van  - op Microsoft gebaseerde - klantoplossingen. We zijn trots dat wij als kennispartner én Microsoft Partner de kans hebben gekregen om aan deze fantastische prestatie mee te werken.

Vergelijkbare IT-uitdaging?

Staat jouw organisatie voor een vergelijkbare uitdaging? En wil je advies van één van onze .NET experts? Neem contact met ons op of vraag direct de QuickScan aan.

Ik wil de QuickScan

Bekijk volgende case