MVO 4Dotnet

MVO

Wanneer je deelneemt aan de maatschappij, draag je daarvoor ook een verantwoordelijkheid.

Bij het nemen van deze maatschappelijke verantwoordelijkheid is het doneren aan een goed doel natuurlijk een goed begin. Maar om echt een verschil te maken moet het wat ons betreft deel uit gaan maken van de organisatie, het moet als het ware worden opgenomen in de cultuur van je organisatie. Een combinatie van slim ondernemen en daarbij anderen te laten meeprofiteren is wat ons betreft de beste oplossing voor langdurige duurzaamheid. 

Wat doen wij dan precies om bij te dragen aan de maatschappij? Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

 

4Dotnet strijdt tegen kanker

Zeker één op de drie Nederlanders krijgt kanker en per jaar sterven er meer dan 44.000 mensen aan deze ziekte. Onderzoek en de bestrijding van kanker zijn dus hard nodig! Dit kan niet worden gedaan zonder hulp en donaties. Onze collega’s strijden elk jaar weer tegen deze ziekte door zichzelf enorm uit te dagen tijdens de Alpe D’HuZes of Giro di Kika. Hierin beklimmen ze de berg lopend of op de racefiets!

Met het fietsen of wandelen wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld voor het onderzoek naar kanker en verbetering van de levens van mensen die door deze ziekte getroffen zijn. 4Dotnet deed in 2023 voor de tweede keer mee aan de Alpe D’huzes. In 2024 gaan onze collega’s strijden tijdens Giro di Kika.

Nuttig maken van gebruikte laptops

Als softwarebedrijf hebben onze collega’s krachtige laptops nodig om hun werk uit te voeren. Gaandeweg verouderen deze laptops en worden ze afgeschreven. Echter zijn deze gebruikte laptops nog makkelijk te gebruiken voor andere doeleinden want ze doen het tevens nog gewoon in de meeste gevallen.

Zo kwam collega en Corporate Recruiter, Jim, met het mooie idee om de laptops te doneren aan de Beatrixschool Zuilenstein. Zo lagen de apparaten niet te verstoffen, maar konden ze mooi worden ingezet om de kwaliteit van het onderwijs voor de kinderen nóg beter te maken! Want de digitale wereld is vandaag de dag niet meer weg te denken.

Verspilling van voedsel? Daar doen we niet aan

Bij het organiseren van onze eigen events hoort ook het regelen van catering. En omdat we soms te maken hebben met mensen die toch niet kunnen komen of vergeten af te zeggen blijft er soms extra voedsel over.

Dit gooi je natuurlijk niet weg, zo dachten wij tenminste. Daarom besloten collega’s Jan Willem en Beaudelaire het overgebleven voedsel af te leveren bij het Leger des Heils in Nieuwegein. Deze hadden helaas net hun avondeten op maar ze konden het eten goed gebruiken voor de dag erna. Mensen die het nodig waren konden genieten van een warme maaltijd met spareribs, saté, hamburgers en salades.We hopen dan ook dat ze een heerlijke maaltijd hebben gehad!