Microsoft Role-Based Certificering

Nieuwe Microsoft Certificeringen

Microsoft certificeringen hebben de afgelopen jaren veel ontwikkeling doorgemaakt. Er worden doorlopend nieuwe certificeringen voor software developers uitgebracht die aansluiten bij de belangrijkste onderwerpen van dit moment zoals: Azure Cloud Development, Azure Cloud Infrastructure, Azure DevOps, Web Service Development, Data Science en AI.

Belangrijk om te weten is dat alle MCSE, MCSA en MCSD certificeringen komen te vervallen per 31 januari 2021. Dit betekent dat je deze certificering nog tot die datum kunt afnemen. Daarna blijven ze nog 2 jaar zichtbaar, maar ze zullen per die datum al niet meer verschijnen als actieve certificeringen in jouw MCP transcript. Ze zijn dan ook niet meer geldig voor het Microsoft Partnership van jouw organisatie.

Role-Based Certificering

Daar waar de 'oude' MCSE, MCSD en MCSA certificeringen waren gericht op de gebruikte technieken, zijn de role-based certificeringen gericht op de rol die jij binnen het team vervult. Denk hierbij aan de rol van: Application Developer, Azure Administrator, Security Engineer, DevOps Engineer of Solutions Architect. 

Voor elke rol zijn er trainingen en certificeringsexamens beschikbaar die aan de wereld laten zien dat jij een autoriteit bent op dat gebied en die rol met gezag kan dragen. Ook geeft het jouw organisatie de mogelijkheid om Microsoft Partner te worden en gebruik te maken van de vele voordelen die dit biedt, waaronder gratis toegang tot Azure, Office365 en MSDN licenties.
Kortom, er is veel te winnen voor jou persoonlijk én voor jouw organisatie!

De role-based certificeringen zijn onderverdeeld in drie niveaus:

Fundamental Certificeringen

Ideaal voor mensen die een beter beeld willen krijgen van de mogelijkheden van de Microsoft Azure Cloud oplossingen.

Bekijk certificeringen

Associate Certificeringen

Uitgaande van twee jaar uitgebreide werkervaring.
Het is nuttig om de fundamentals certificering te hebben, maar is niet vereist.

Bekijk certificeringen

Expert Certificeringen

Twee tot vijf jaar diepgaande technische ervaring.
Voor veel Expert certificeringen is een specifieke certificering op Associate niveau vereist.

Bekijk certificeringen

Trainingstrajecten

Om het overzichtelijk voor jou te maken welke trainingen en certificeringen goed op elkaar aansluiten, hebben wij een aantal trainingstrajecten samengesteld die jou van elk start niveau naar de juiste certificering leiden.

Je weet dan altijd precies welke trainingen je nodig hebt om van jouw huidige kennisniveau naar een certificering toe te werken.

Meer over trajecten
Trainingstrajecten

Meer uitleg nodig?

Is het allemaal nog niet helemaal duidelijk?

Neem van even contact op met onze trainingsspecialisten via 088-2414400 of trainingen@4dotnet.nl