Blog: Een terugblik op de Retrospective

Blog: Een terugblik op de Retrospective

08-08-2016

De Retrospective wordt binnen het Scrum Framework gebruikt om terug te kijken op de afgelopen sprint en is de laatste gebeurtenis tijdens de sprint. Zelfsturing en zelfreflectie vormen de basis van Scrum. De Retrospective is dan ook een belangrijke gebeurtenis tijdens de sprint.

De scrum guide schrijft voor dat we tijdens dit event als eerste kijken naar hoe de afgelopen sprint ging. We doen dit door onder andere te kijken naar de rol van personen, samenwerking, processen en tools. Hieruit proberen we een lijst samen te stellen met de grotere items die wel en niet goed gingen. Aan de hand van die lijst stellen we een plan op waarin we uiteenzetten hoe we de volgende sprint denken te kunnen verbeteren. In dit blog blik ik terug op hoe wij retrospectives houden en ze elke keer weer verbeteren.

Lees meer...

Lijn (1)

Erwin

Over Erwin

Erwin is een gedreven en enthousiaste .NET ontwikkelaar. Hij is communicatief sterk en heeft een klantgerichte aanpak. Door de ervaring als zelfstandig ondernemer kijkt Erwin verder dan alleen de technische kant van een vraag, maar kan hij zich goed verplaatsen in de vaak commerciële overwegingen die zijn opdrachtgever moet maken. Erwin is een kei in Continuous Delivery en heeft bovendien belangrijke ervaring opgedaan als Scrum Master en is hiervoor gecertificeerd door Scrum.org. Wil je meer over Erwin te weten komen bekijk dan zijn uitgebreide profiel.

Lijn (1)

Heeft u interesse om professionals zoals Erwin in huis te halen?
Neem dan snel contact met ons op!

contact

4Dotnet is een specialist op het gebied van het Microsoft .NET Framework. Als Microsoft .NET specialist hebben wij ons volledig toegelegd op .NET software ontwikkeling en alle dienstverlening daaromheen. 4Dotnet ondersteunt haar klanten met C# en VB.NET trainingen, detachering, consultancy, maatwerkprojecten en licentieverkoop.

Copyright 2020 - 4DotNet • E-mail: info@4dotnet.nl • Tel.: 088 - 241 44 00

Algemene trainingsvoorwaarden