• Detachering

  & Consultancy

  Op zoek naar de beste .NET ontwikkelaar voor jouw project?

   

  Kijk verder!
 • Trainingen

  Volg onze Microsoft .NET trainingen en blijf up-to-date met de nieuwste technieken!

  Bekijk het overzicht!
 • Consultancy

  Laat je bijsturen door iemand die de route kent!

  Lees verder
 • Kennispartner

  Het delen van kennis is de drijvende kracht achter onze organisatie.

  Lees Meer

Move Up with Microservices & Blockchain

07-05-2018

Move Up with Microservices & Blockchain

We hebben geluisterd naar de wensen van onze bezoekers en dat heeft geresulteerd in een mooi gevarieerd programma met 3 kennissessies op donderdag 7 juni. We starten de avond met een uitgebreide keynote over de toepasbaarheid van de blockchaintechnologie voor .NET Ontwikkelaars, gevolgd door de sessie Docker containers op Microsoft Service Fabric en de laatste sessie gaat over het opzetten van een Microservices architectuur.

Meld je aan

 

 Agenda

16:30                 Inloop

17:00-18:00       Sander Gerz

18:00-19:00       Eten

19:00-19:45       Erwin Staal

19:45-20:00       Pauze

20:00-20:45       Jan de Vries

20.45-21:45       Borrel


 Sander Gerz Rond

Sander Gerz | Blockchain voor .NET Ontwikkelaars

In deze uitgebreide sessie bekijken we eerst de achtergrond van een blockchain en welke problemen er eigenlijk mee worden opgelost. Voor een goed begrip is het ook belangrijk dat we de termen als hashing, public/private keys, nodes, en mining een plaats geven. Want dat is de infrastructuur waar je waar je als programmeur mee te maken hebt. We bespreken een aantal praktische toepassingen voor blockchain-technologie, en die gaan niet allemaal om geld. Alhoewel je er natuurlijk wel wat mee kunt verdienen. Tot slot bekijken we het Ethereum platform als voorbeeld van een blockchain en hoe je er in .NET gegevens mee kunt uitwisselen.


 

Erwin Staal Rond

Erwin Staal | Docker containers on Microsoft Service Fabric

Service Fabric is a distributed systems platform for deploying and managing scalable and reliable microservices with years of usage and optimization in massive scale services at Microsoft. Since recent versions Service Fabric is now a container orchestrator for both Windows and Linux containers. In this talk we will see how easy it is to deploy a container and benefit directly from Service Fabric’s automatic failover and scalability features. Using containers and a platform like Service Fabric changes and simplifies your DevOps workflow on a daily basis. During this talk we will also see what that means.


 

Jan De Vries

Jan de Vries | No Nouns! 

Na de pauze gaat Jan de Vries verder met zijn sessie over Microservices. Hopelijk ben je nog niet begonnen met het opsplitsen van je applicatie in meerdere kleine services. Wanneer je toch vastbesloten bent om het huidige solution design te verbouwen naar een microservices architectuur, kom dan eerst even naar deze sessie. Want het doel is waarschijnlijk dat je eenvoudiger kunt gaan opschalen, betere monitoring kunt toepassen en een hogere verkeer-throughput aan kunt.

Dit ga je niet bereiken door allerlei kleine services aan elkaar te knopen. Daarmee introduceer je alleen maar meer latency en blijf je een monolithische applicatie houden.

Hoe moet je het dan wel aanpakken? Dat is door je mindset & architectuur aan te passen aan de microservices methodiek! Niet iets dat je op een vrijdagmiddag 'even' gaat doen, maar iets waar je serieus over moet gaan nadenken. Tijdens deze sessie geef ik je alvast enkele handvatten, zodat je er zelf mee aan de slag kunt. Zorg er dus voor dat je niet zoals velen in de heel-veel-services valkuil terecht komt, maar begin gelijk goed!


Meld je aan

 

4Dotnet is een specialist op het gebied van het Microsoft .NET Framework. Als Microsoft .NET specialist hebben wij ons volledig toegelegd op .NET software ontwikkeling en alle dienstverlening daaromheen. 4Dotnet ondersteunt haar klanten met C# en VB.NET trainingen, detachering, consultancy, maatwerkprojecten en licentieverkoop.

Copyright 2020 - 4DotNet • E-mail: info@4dotnet.nl • Tel.: 088 - 241 44 00

Algemene trainingsvoorwaarden