Move Up with 4Dotnet

Move Up with 4Dotnet op 16 maart 2023

Move Up with 4Dotnet vindt 2x per jaar plaats voor .NET professionals die graag kennis en inspiratie willen opdoen in hun kennisgebied. Wil jij .NET kennis opdoen wat je direct kan toepassen in je werk? Kom dan naar het event Move Up with 4Dotnet op donderdag 16 maart 2023 in het Van der Valk hotel in Zwolle. Gratis toegang én eten wordt verzorgd. Het programma en de sessies vind je hieronder.

Ik meld mij aan
Move Up with 4Dotnet op 16 maart 2023

Het programma

16.00 - 16.30 uur | Inloop
16.30 - 16.40 uur | Introductie
16.40 - 17.25 uur | Annejan Barelds - Finding the Root Cause. Distributed Tracing in .NET and Azure
17.25 - 17.30 uur | Korte pauze
17.30 - 18.15 uur | Ivo Verburgh - Leiden en begeleiden van de toekomst van Software Engineering
18.15 - 19.00 uur | Eten
19.00 - 19.45 uur | Maarten Goet - 52 mins from initial access to ransomware -- is your defensive team ready?
19.45 - 19.55 uur | Korte pauze
19.55 - 20.40 uur | Eduard Keilholz - Creating a game - The basics of unity
20.40 - 21.30 uur | Borrel

De sessies

Annejan Barelds - Finding the Root Cause. Distributed Tracing in .NET and Azure

De meeste developers weten uit ervaring hoe lastig het kan zijn om logberichten in een gedistribueerd systeem bij elkaar te zoeken. En veel van hen hebben ooit wel eens een eigen logging-correlatie-systeem gemaakt. Maar om dat echt goed voor elkaar te krijgen is nog best lastig. In deze sessie bespreken we een aantal standaarden die de laatste jaren zijn ontstaan om gedistribueerde tracing gemakkelijker te maken. We kijken naar de ingebouwde instrumentatie in .NET, en hoe dat samenhangt met de W3C Trace Context standaard. We bespreken hoe het Azure-ecosysteem het gebruik van deze features gemakkelijker maakt, door gestandaardiseerde instrumentatie in veel SDK's, én door middel van Azure Monitor als backend om al deze gecorreleerde traces en logs te bekijken en analyseren. We kijken ook naar het OpenTelemetry-initiatief, en hoe dat samenhangt met het voorgaande. Na deze sessie hoef je nooit meer een eigen logging-correlatie-systeem te maken.

Ivo Verburgh - Leiden en begeleiden van de toekomst van Software Engineering

Vertraagde releases, te dure projecten, hoge werkdruk en stress, lage kwaliteit van software en niet voldoen aan de business-wensen. Dit zijn verschijnselen in de Software Engineering die we proberen te voorkomen, maar die hoogstwaarschijnlijk in de komende jaren alleen maar zullen toenemen. Een oorzaak hiervan is een toenemend tekort aan goede, ervaren Software Engineers.

In mijn sessie ga ik uitleggen wat wij als Software Engineers kunnen doen om de toekomstige generatie Software Engineers op te leiden en te begeleiden, zodat de toekomst er wat beter uit kan gaan zien. Zaken die ik ga behandelen zijn:

  • Kinderen interesseren in programmeren op en buiten school
  • Junioren en zij-instromers opleiden en begeleiden
  • Overal continu stagiairs mee laten draaien in volwassen teams
  • Zelfontwikkeling stimuleren en begeleiden door buddy-paren en mentorschap

Maarten Goet - 52 mins from initial access to ransomware -- is your defensive team ready?

Detecteert en reageert jouw defensive team snel genoeg om de aanvaller in te sluiten voordat hij zijn missie volbrengt? Maarten Goet (16 jaar Microsoft MVP & Regional Director) vertelt hoe de Cloud security oplossingen van Microsoft kunnen helpen bij het detecteren van Azure exploits, gedrag van aanvallers en nog veel meer, in deze praktijkcase waarin een aanvaller in slechts 52 minuten van Zero naar Ransomware ging.

Eduard Keilholz - Creating a game - The basics of unity

In deze sessie vertelt Eduard over z'n verdieping in game development. Door zijn achtergrond als C# ontwikkelaar begreep hij het programmeergedeelte. Hij wist alleen niet hoe hij met 3D-omgevingen en spelelementen moest werken. In deze sessie laat Eduard zien hoe je een eenvoudig spel met behulp van Unity maakt, gepresenteerd vanuit het perspectief van een .NET ontwikkelaar.

Ik ben erbij

We zijn constant op zoek naar nieuwe collega’s.

We doen ons werk vanuit de overtuiging dat het aanwenden van externe expertise onze klanten verder brengt dan wanneer alles vanuit eigen kracht moet worden gedaan. Of het nu gaat om het volgen van een training of het inhuren van een consultant, de inzichten van een externe specialist geeft een krachtige impuls aan de ontwikkeling van elk bedrijf, ontwikkelaar of development team.

Voor jou als ontwikkelaar betekent dit dat je steeds in een andere omgeving aan andere projecten werkt. Hierdoor bouw je snel veel expertise op en leer je steeds de meest actuele technieken gebruiken.

Informatie nodig of kunnen we je ergens mee helpen?

Wil je meer informatie ontvangen over detachering, consultancy, licenties of wil je opleidingsadvies ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op
Informatie nodig of kunnen we je ergens mee helpen?