Foto van Marcel

Marcel

Lead Developer

Profiel

Zijn interesse in techniek is al op jonge leeftijd begonnen met elektronische proefjes en de eerste ontwikkelervaring op de MSX. Techniek is altijd blijven boeien en zodoende heeft hij ook voor de richting technische informatica gekozen. Tijdens de verschillende projecten kwam hij ook in aanraking met .Net en heeft dat niet meer losgelaten.

Marcel houdt van uitdagingen en denkt graag mee over de beste oplossing en helpt daarbij andere ontwikkelaars om een mooi product af te leveren. Daarnaast is hij gedreven om nieuwe technieken te leren en is goed in het vertalen van wensen naar technische oplossingen.

cv opvragen

Ervaring

januari 2013 - juni 2018

Lead .Net Ontwikkelaar

The Solutions Factory B.V, fulltime


We houden ons bezig met de ontwikkeling van software ter ondersteuning van de arbeidsmarkt. Hiervoor zijn 2 producten ontwikkeld, het InhuurCenter en het RecruitmentCenter. Deze laatste ondersteunt het werving- en selectieproces. Als één van de drie ontwikkelaars hebben we deze softwarepakketten vanaf nul opgebouwd tot een compleet product voor de Nederlandse overheid. De software is volledig geschreven in ASP.NET MVC 5 waarbij gebruik wordt gemaakt van MS SQL Database. Voor een soepele gebruikerservaring is er ook veel gebruikgemaakt van JavaScript/jQuery en AJAX, maar ook van Windows services voor het uitvoeren van achtergrondtaken zoals notificaties en mailverzendingen. De software heeft koppelingen met diverse externe systemen welke veelal zijn opgezet met WCF services en REST API’s. De ‘kern’ van de producten is voor alle klanten hetzelfde. Alleen de ‘schil’ wordt per klant op maat gemaakt met een responsive design. Momenteel wordt er veel gewerkt aan doorontwikkelingen. Mijn rol daarin is het coördineren en plannen van het werk en tevens verzorg ik de uitrol van de updates en het onderhoud van de test- en productieomgevingen. De hosting is in eigen beheer. Gebruikte technieken: C#, .NET Framework 4.6.1, ASP.NET MVC 5, MS SQL Server 2014, JavaScript, Ajax, REST API, WCF, jQuery, OAuth2, GIT, VSTS, Continuous Integration / Delivery, HTML / CSS, SignalR, Kanban, Repository Pattern.

Specialiteiten

4Dotnet is een specialist op het gebied van het Microsoft .NET Framework. Als Microsoft .NET specialist hebben wij ons volledig toegelegd op .NET software ontwikkeling en alle dienstverlening daaromheen. 4Dotnet ondersteunt haar klanten met C# en VB.NET trainingen, detachering, consultancy, maatwerkprojecten en licentieverkoop.

Copyright 2020 - 4DotNet • E-mail: info@4dotnet.nl • Tel.: 088 - 241 44 00

Algemene trainingsvoorwaarden