Foto van Alexander

Alexander

.NET Consultant & Architect

C#

14 jaar

ASP.NET MVC

5 jaar

Sitecore

6 jaar

Profiel

Alexander is bedreven geraakt in software architectuur, development en technisch (team) leiderschap. Hij is analytisch sterk aangelegd en is in staat om andere teamgenoten te laten excelleren. Daarnaast heeft Alexander oog voor detail, maar verliest zijn pragmatische instelling hierin niet. Zowel in projectmanagement als in ontwikkelteams weet Alexander de rust te behouden om het uiteindelijke doel te behalen.

cv opvragen

Ervaring

oktober 2016 - Huidig

Lead Developer

HR-branche, fulltime


De wens van de klant is het opzetten van een nieuwe webapplicatie architectuur op basis van ASP.NET MVC. De applicatie architectuur van de klant was in dusdanige staat dat er besloten was opnieuw te beginnen. Ik heb de taak gekregen om hier de lead in te nemen en andere ontwikkelaars te begeleiden bij het opzetten van een veilige, moderne architectuur. Hierbij heb ik ook de opdracht gekregen om te beslissen welke frameworks, technieken en versies gebruikt moeten gaan worden. Gebruikte technieken: Microsoft Visual Studio 2015, C# 6, ASP.NET MVC 5 / Web API, ASP.NET Core, .NET Core, HTML5, Javascript, Oracle 12, git.

april 2016 - september 2016

Software Engineer

Uitgeverijbranche, fulltime


De wens van de klant was om aanpassingen aan te brengen voor de Belgische markt aan een ERP applicatie welke oorspronkelijk voor de Nederlandse markt geschreven is. Deze applicatie wordt door de klant als product verkocht aan o.a. accountant-, administratie- en fiscaaladvieskantoren. De applicatie stelt deze klanten in staat om op eenvoudige en betaalbare wijze aan tijdregistratie, facturering, documentmanagement, planning en boekhouding te doen. Ik heb aan deze applicatie meerdere aanpassingen aangebracht om deze te laten voldoen aan de Belgische wet en de Vlaamse en Waalse manier van werken. Gebruikte technieken: Microsoft Visual Studio 2015, DevExpress, Microsoft SQL Server 2014.

november 2015 - maart 2016

Software Engineer

Hydrauliek branche, fulltime


Alexander is verantwoordelijk voor het schrijven van een (offline beschikbare) applicatie met behulp van MVC5, WebAPI waarbij er zo min mogelijk communicatie met een server noodzakelijk is en, indien nodig, gebruikgemaakt wordt van lokale opslag binnen de browser. Hierdoor is vrijwel de gehele applicatie gebouwd om op de cliënt te werken en de server slechts wordt gebruikt voor de finale opslag en voor het raadplegen van gegevens op het moment dat er een internetverbinding beschikbaar is. Gebruikte technieken: Microsoft Visual Studio 2015, AngularJS, C# 6, ASP.NET MVC 5 / Web API, HTML5, Javascript, HTML Local Storage, CSS3, Less, Microsoft SQL Server 2014, Microsoft Excel.

september 2013 - november 2015

.NET Lead Developer

FinanceWorld, fulltime


Alexander's taken bij FinanceWorld waren zeer divers waaronder het ontwikkelen van een nieuwe CRM, nieuwe functionaliteit toevoegen aan de bestaande CRM, de IT-systemen onderhouden en de onderhoudbaarheid en prestaties van deze systemen verbeteren. Gebruikte technieken: Microsoft Visual Studio 2005, 2013, Microsoft Office 2013, Microsoft .NET Framework 4 – 4.5.2, ASP.NET MVC 5, ASP.NET Web Forms, Agile (Scrum), Jira, Microsoft Team Foundation Server, Microsoft Windows Server 2008, 2012, Microsoft SQL Server 2012, Remote Servers (TransIP), DNS beheer (OpenProvider).

september 2009 - augustus 2013

Technical Lead/.NET Lead Developer/Solution Architect

Education First, Zürich Zwitserland, fulltime


In de rol van Technical Lead en Solution Architect was Alexander verantwoordelijkheid voor het selecteren van standaarden en de ontwikkeling van nieuwe technieken om de businessprocessen en de algehele samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen het bedrijf te verbeteren en daarbij een roadmap uit te zetten. Als Lead Developer gaf Alexander leiding aan een multidisciplinair ontwikkelteam van 8 personen in Zurich, en een team in Bangalore (India). Hierdoor heeft hij ervaring opgedaan met het werken met internationale teams en offshore softwareontwikkeling. Het grootste deel van de projecten behelsde de continue (door)ontwikkeling van de corporate- en productwebsite (400.000+ pagina’s), campagnes en kleine webapplicaties zoals de EF/Cambridge EFSET test.

Specialiteiten

14 jaar

C#

Expert, 14 jaar5 jaar

ASP.NET MVC

Ervaren, 5 jaar6 jaar

Sitecore

Ervaren, 6 jaar4Dotnet is een specialist op het gebied van het Microsoft .NET Framework. Als Microsoft .NET specialist hebben wij ons volledig toegelegd op .NET software ontwikkeling en alle dienstverlening daaromheen. 4Dotnet ondersteunt haar klanten met C# en VB.NET trainingen, detachering, consultancy, maatwerkprojecten en licentieverkoop.

Copyright 2020 - 4DotNet • E-mail: info@4dotnet.nl • Tel.: 088 - 241 44 00

Algemene trainingsvoorwaarden